Kachní prsa se zeleninou
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
- 60 ml Olej rostlinný
- 40 ml Olej sezamový
- 10 ml Omáčka rybí
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Ananas
- 0.5 ks Okurka salátová
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 36 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 858.4 mg
- Vláknina 3110.5 mg
- Vitamín A 3110.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kachních prsou necháme oschnout přes noc kůži. Smícháme 40 ml rostlinného oleje, sezamový olej, rybí omáčku, chilli papričku, kari pastu a prsa ve směsi obalíme. Necháme je marinovat v ledničce asi tři hodiny.
-
2
Na zbytku rostlinného oleje smažíme deset minut kachní prsa. Ananas, okurku a cibuli nakrájíme na plátky a rajčata na kostičky. Zeleninu upravíme s nakrájeným masem na talíř. Smícháme ještě citronovou šťávu, dva prolisované stroužky česneku, třtinový cukr a arašídový olej.
-
3
Omáčku podáváme k zelenině a masu.