Kachní prsa na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1943 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 964.6 mg
- Vláknina 5313.3 mg
- Vitamín A 5313.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, petrželku posekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme kachní prsa a z obou stran osmažíme. Prsa vyndáme a dáme zatím stranou. Do pánve nasypeme šalotku a žampiony, orestujeme, zaprášíme troškou mouky, mouku osmahneme a zalijeme červeným vínem. Jakmile se víno téměř odpaří, přilijeme vývar, vrátíme do pánve prsa a necháme prohřát. Šťávu vyvaříme na požadovanou hustotu.
-
3
Podáváme s pečenými bramborami a jednotlivé porce posypeme petrželkou.