Kachní prsíčka s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 750 g Kachní prsa
  • 80 g Rajčata
  • 5 g Skořice celá
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Mandle
  • 60 g Mrkev kořen
  • 300 g Hrušky
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 100 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 146.2 mg
  • Draslík 819.5 mg
  • Vláknina 13645.5 mg
  • Vitamín A 13645.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a smažíme v oleji nejprve kůží dolů 4 minuty. Vyjmeme, odebereme 4 lžíce vypečené šťávy a pánev vytřeme papírovou utěrkou. Cibuli a mrkev oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Polovinu šťávy vložíme do pánve. Přidáme cibuli, mrkev a tymián a smažíme 5 minut. Přidáme rajčata a vývar, pokličku lehce odklopíme a dusíme asi 30 minut, dokud tekutina nezhoustne. Pak směs nahrubo rozmixujeme.

  • 3

    Omáčku s kachními prsíčky vložíme do pánve a na mírném ohni vaříme asi 30 minut. Mezitím povaříme, asi 5 minut do poloměkka v troše vody, hrušky se skořicovou kůrou. Hrušky vyjmeme a uložíme do tepla.

  • 4

    Do omáčky vmícháme 125 ml šťávy z hrušek. Mandle rozdrtíme s brandy v hmoždíři, česnek oloupeme, prolisujeme a vše přidáme do omáčky. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku ochutíme solí a pepřem, 10 minut povaříme a podáváme s masem a hruškami.

Komentáře k receptu