Kachní prsíčka s vinným želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kachní prsa
  • 5 g Sůl
  • 200 ml Víno červené
  • 2.57 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Pepř červený celý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 77.4 mg
  • Draslík 387 mg
  • Vláknina 2936 mg
  • Vitamín A 2936 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ohřejeme víno (ale nesmí se vařit) a namočenou želatinu v něm rozpustíme. Směs nalijeme do skleněné misky a uložíme na 3 hodiny do chladu.

  • 2

    Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a na troše oleje smažíme 3-4 minuty dorůžova. Osolíme, vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky. Růžový pepř rozmačkáme a nasypeme na prsíčka.

  • 3

    Vinné želé vyklopíme z misky a nadrobno nakrájíme. Salát omyjeme a osušíme. Kachní prsíčka s kostkami želé upravíme na listy salátu.

Komentáře k receptu