Kachní prsíčka se zelím a hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 20 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 166.9 mg
- Draslík 1034.2 mg
- Vláknina 6828.3 mg
- Vitamín A 6828.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej i máslo a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty, poté je vyjmeme.
-
2
Šalotky omyjeme, nakrájíme na jemné plátky a ve vypečené šťávě necháme zesklovatět. Jalovčinky lehce rozmačkáme a přidáme s bobkovým listem do pánve.
-
3
Kyselé zelí načechráme dvěma vidličkami a s vínem přidáme ke směsi. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme asi 5 minut.
-
4
Kachní prsíčka položíme na zelí a pod pokličkou pozvolna dusíme 25-30 minut. Hroznové víno omyjeme, bobule rozpůlíme, vmícháme do zelí a 4-5 minut prohřejeme. Před podáváním odstraníme bobkový list.