Kachní prsíčka s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Máta
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr krupice
  • 225 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar slepičí
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 740 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 135.3 mg
  • Draslík 576.8 mg
  • Vláknina 3063.3 mg
  • Vitamín A 3063.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Prsíčka smažíme v horkém oleji z obou stran asi 8 minut, potom je zabalíme do alobalu a necháme 7 minut odpočinout.

  • 3

    Mátu omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno nasekáme. Jednu lžíci máty odložíme stranou. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky.

  • 4

    Připravíme omáčku: Vypečenou šťávu povaříme s červeným vínem. Přidáme slepičí vývar, šťávu z hořkých pomerančů a povaříme.

  • 5

    Přidáme ledové máslo a našleháme krémovou omáčky.

  • 6

    Dílky pomeranče a mátu přidáme do omáčky a ochutíme cukrem. Maso nakrájíme napříč na plátky, zalijeme omáčkou a podáváme posypané zbylou mátou.

Komentáře k receptu