Kachní terina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Jablka
  • 100 g Okurky
  • 125 g Slanina vepřová
  • 200 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Kachní prsa
  • 30 ml Olej stolní
  • 40 ml Calvados
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 117.8 mg
  • Draslík 534.6 mg
  • Vláknina 4237.5 mg
  • Vitamín A 4237.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špek a maso nakrájíme na kostičky. Cibuli najemno nasekáme. Olej rozehřejeme a maso se špekem a cibulí osmažíme. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Přidáme stroužky prolisovaného česneku a vše necháme asi 10 minut uležet. Pak najemno umeleme.

  • 3

    Do směsi přimícháme jablka na kostičky, calvados, okurky na kostičky, žampiony nakrájené na plátky a šunku nakrájenou na nudličky.

  • 4

    Malé formičky na paštiku vylníme směsí, zakryjeme a necháme ztuhnout chladničce.

Komentáře k receptu