Chilli kachna na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 125 ml Dolin - Vermouth
  • 4 ks Kachní prsa
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 527.6 mg
  • Vláknina 3137.5 mg
  • Vitamín A 3137.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kachních prsou uděláme několik zářezů a na naprosto rozpálené pánvi je smažíme asi pět minut kůží dolů. Poté do pánve přilijeme tuk a prsa otočíme. Po pěti minutách je kůží nahoru grilujeme asi deset minut. Poté odložíme a udržujeme teplé.

  • 2

    Do pánve nalijeme pomerančovou šťávu, vermut, najemno nakrájenou chilli papričku, rybízové želé a kořeníme. Během pěti minut směs prudce osmažíme, za stálého míchání.

  • 3

    Prsa nakrájíme, polijeme omáčkou a ozdobíme pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu