Kachna na chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4668 kcal
- Sacharidy 1049 g
- Tuky 10 g
- Sodík 193903 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 1049 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 856.3 mg
- Vláknina 11586 mg
- Vitamín A 11586 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu.
-
2
Kachní prsa okořeníme solí a pepřem, osmažíme kůží dolů. Poté je zbavíme oleje a pečeme v troubě z jedné strany jedenáct minut do poloměkka.
-
3
Mezitím vložíme rozsekaný taro do vroucí vody, slijeme a osušíme. Potřeme olejem a smažíme s jednou lžící prolisovaného česneku a medem asi tři minuty. Poté přidáme do trouby ke kachně.
-
4
Na další pánvi vaříme víno, semínka, chilli nadrobno, sezamový olej a cukr, dokud se nezredukují na polovinu.
-
5
Kachnu rozdělíme na talíře, pokapeme vinnou směsí a podáváme s asijskou zeleninou.