Kachní prsa v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 150.2 mg
- Draslík 1054.6 mg
- Vláknina 8557.5 mg
- Vitamín A 8557.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kachní prsíčka osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme horkým vývarem z bujónové kostky a pečeme v troubě do poloměkka. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na sádle, přidáme překrájené zelí, kmín, podlijeme vínem, vsypeme omyté hrozinky a vše dusíme. Do téměř měkkého zelí přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou bramboru, promícháme a dodusíme doměkka.
-
3
Zelí rozložíme do pekáče, navrch urovnáme kachní prsíčka a vše dopečeme v troubě.
-
4
Maso upravíme na nahřáté talíře, obložíme zelím s hrozinkami. Vše přelijeme vypečenou šťávou.