Kachna s brokolicí a paprikou
Suroviny
- 450 g Kachní prsa
- 130 g Brokolice
- 125 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Sezam - semena
- 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 515.8 mg
- Vláknina 3382.5 mg
- Vitamín A 3382.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozmícháme Solamyl s bílkem, přidáme kachní maso nakrájené na kostky (přibližně 2,5 cm velké), promícháme a necháme půl hodiny stát.
-
2
Olej rozehřejeme ve woku na vysokou teplotu, vložíme maso vyjmuté děrovanou naběračkou ze směsi a smažíme na oleji 5 minut. Hotové přeneseme na papírové utěrky, aby se z něj odsál přebytečný tuk.
-
3
Do woku vložíme papriky zbavené semen a nakrájené na kostky, růžičky brokolice, opékáme 3 minuty, poté opět vše vyjmeme na papírové ubrousky.
-
4
Ve woku ponecháme 2 lžíce oleje, opět rozehřejeme, přidáme prolisovaný česnek, opékáme půl minuty, vmícháme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr, kuřecí vývar a přivedeme k varu. Poté do woku vrátíme kachní maso, zeleninu a 2 minuty povaříme.
-
5
Pokrm vložíme do předehřáté servírovací mísy, posypeme sezamem a servírujeme.