Červené kari s pečenou kachnou a plody liči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 38 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 443.8 mg
- Vláknina 2130 mg
- Vitamín A 2130 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na středně silném ohni ji zvolna vaříme asi 5 minut. Pak přidáme červenou kari pastu (asi 2 polévkové lžíce). Vše dobře promícháme, aby se směs dobře spojila.
-
2
Do omáčky přidáme upečenou a vykostěnou kachnu nakrájenou na kostky a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut.
-
3
Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přisypeme palmový cukr a na středně silném ohni dále pomalu vaříme ještě 5 minut.
-
4
Do omáčky vmícháme cherry rajčata a nakládané plody liči, vaříme ještě asi 2 minuty. Přidáme kafirové listy, podle potřeby dochutíme.
-
5
Podáváme v miskách ozdobené lístky bazalky a kolečky červené chilli papriky.