Zelný salát s kachními prsíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Zelí hlávkové červené
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Kachní prsa
  • 1 ks Salát Polníček
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 0.09 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 4 polévková lžíce Olej hroznový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 1081.1 mg
  • Vláknina 14969.5 mg
  • Vitamín A 14969.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 177.7 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hlávky červeného zelí odstraníme vnější listy a košťál. Zbytek nastrouháme najemno. Všechny suroviny na dresink smícháme a zelí přelijeme, promícháme a necháme minimálně dvě hodiny odpočinout.

  • 2

    Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Kachní maso opláchneme studenou vodou a osušíme. Tuk na horní straně plátků nařežeme do tvaru kosočtverců. Spodní stranu plátků osolíme a obě strany opepříme.

  • 3

    Vložíme do horkého tuku, tučnou stranou dolů a pečeme asi 3-4 minuty, potom kousky otočíme a opékáme z druhé strany dvě minuty. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.

  • 4

    V pánvi rozpustíme máslo, vložíme do něj dílky pomeranče a zlehka osmahneme po obou stranách. Poté ovoce rovnoměrně pokapeme medem a necháme šťávu zkaramelizovat.

  • 5

    Na talíře upravíme listy zeleného salátu a rozdělíme na ně červené zelí. Kachní maso nakrájíme na plátky, rozložíme na salát a ozdobíme pomeranči.

Komentáře k receptu