Zelný salát s kachními prsíčky
Suroviny
- 250 g Zelí hlávkové červené
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 ks Kachní prsa
- 1 ks Salát Polníček
- 2 ks Pomeranče
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 0.09 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 4 polévková lžíce Olej hroznový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 25 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 1081.1 mg
- Vláknina 14969.5 mg
- Vitamín A 14969.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 177.7 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hlávky červeného zelí odstraníme vnější listy a košťál. Zbytek nastrouháme najemno. Všechny suroviny na dresink smícháme a zelí přelijeme, promícháme a necháme minimálně dvě hodiny odpočinout.
-
2
Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Kachní maso opláchneme studenou vodou a osušíme. Tuk na horní straně plátků nařežeme do tvaru kosočtverců. Spodní stranu plátků osolíme a obě strany opepříme.
-
3
Vložíme do horkého tuku, tučnou stranou dolů a pečeme asi 3-4 minuty, potom kousky otočíme a opékáme z druhé strany dvě minuty. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
-
4
V pánvi rozpustíme máslo, vložíme do něj dílky pomeranče a zlehka osmahneme po obou stranách. Poté ovoce rovnoměrně pokapeme medem a necháme šťávu zkaramelizovat.
-
5
Na talíře upravíme listy zeleného salátu a rozdělíme na ně červené zelí. Kachní maso nakrájíme na plátky, rozložíme na salát a ozdobíme pomeranči.