Kachní prsa s olivami a hroznovým vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 150 g Olivy černé
  • 125 ml Džus hroznový
  • 2 ks Kachní prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř citronový
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 2 cl Martell cognac
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 964 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 139.5 mg
  • Draslík 721.6 mg
  • Vláknina 7335.6 mg
  • Vitamín A 7335.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa omyjeme, kůži nařízneme napříč, vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej kůží dolů, zprudka osmažíme, poté obrátíme a smažíme 3 minuty z druhé strany.

  • 2

    Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme do ní kachní prsa kůží navrch. Prsa poklademe rozpůlenými olivami a vínem. Hroznovou šťávu smícháme s vývarem a koňakem, okořeníme citrónovým pepřem, novým kořením a pečeni touto směsí polijeme.

  • 3

    Vložíme do předehřáté trouby na 140°C a pečeme na střední liště 12 minut.

  • 4

    Hotová prsa upravíme na talíře, obložíme olivami a vínem a servírujeme.

Komentáře k receptu