Zelné závitky s paprikovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 375 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Jalovec
  • 2 ks Kachní prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 148.3 mg
  • Draslík 745.7 mg
  • Vláknina 1366.3 mg
  • Vitamín A 1366.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelné listy přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme 5 minut. Krajíčky chleba pokapeme smetanou, omyté maso nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli na jemno nasekáme.

  • 2

    Maso s cibulí i chlebem rozmixujeme, do hmoty přidáme vejce, roztlučený jalovec a lžičku tymiánu. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Na každý zelný list dáme kousek nádivky, zavineme a spíchneme párátkem.

  • 4

    Rozpustíme máslo a závitky na něm osmahneme. Očištěné papriky pokrájíme na kostičky, přisypeme k závitkům, přidáme tymián, přelijeme vývarem a vaříme 30 minut. Nakonec omáčku zahustíme jíškou.

Komentáře k receptu