Zelné závitky s paprikovou omáčkou
Suroviny
- 4 krajíc Chléb toastový
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 375 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Jalovec
- 2 ks Kachní prsa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 148.3 mg
- Draslík 745.7 mg
- Vláknina 1366.3 mg
- Vitamín A 1366.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelné listy přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme 5 minut. Krajíčky chleba pokapeme smetanou, omyté maso nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli na jemno nasekáme.
-
2
Maso s cibulí i chlebem rozmixujeme, do hmoty přidáme vejce, roztlučený jalovec a lžičku tymiánu. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Na každý zelný list dáme kousek nádivky, zavineme a spíchneme párátkem.
-
4
Rozpustíme máslo a závitky na něm osmahneme. Očištěné papriky pokrájíme na kostičky, přisypeme k závitkům, přidáme tymián, přelijeme vývarem a vaříme 30 minut. Nakonec omáčku zahustíme jíškou.