Kachní prsa na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 93 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 625.4 mg
- Vláknina 5163.5 mg
- Vitamín A 5163.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kachní prsa osolíme a vložíme kůží dospod na rozehřáté sádlo. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, ochutíme tymiánem, přilijeme trochu vína a zvolna dusíme. Během dušení maso podléváme vínem.
-
2
Když je maso měkké, odstraníme ze šťávy část tuku.
-
3
Podáváme s dušenou rýží a salátem z čerstvé zeleniny.