Divoká kachna pečená s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3131 kcal
- Sacharidy 289 g
- Tuky 190 g
- Sodík 96938 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 288 g
- Cholesterol 30.4 mg
- Draslík 386.2 mg
- Vláknina 18126.5 mg
- Vitamín A 18126.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu vykucháme, odstraníme sádlo, dobře omyjeme v octové vodě, osušíme a osolíme. Dutinu břišní naplníme sušenými švestkami a jablky poprášenými skořicí smíchanou s cukrem.
-
2
Kachnu vložíme do pekáče na máslo a pečeme do měkka.
-
3
Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji ze šťávy. Šťávu zjemníme kyselou smetanou se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.
-
4
Šťávu přelijeme přes naporcovanou kachnu.
-
5
Jako přílohy podáváme noky a kompoty.