Divoká kachna pečená s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Cukr krupice
  • 1 ks Skořice mletá
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 0.75 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3131 kcal
  • Sacharidy 289 g
  • Tuky 190 g
  • Sodík 96938 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 288 g
  • Cholesterol 30.4 mg
  • Draslík 386.2 mg
  • Vláknina 18126.5 mg
  • Vitamín A 18126.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu vykucháme, odstraníme sádlo, dobře omyjeme v octové vodě, osušíme a osolíme. Dutinu břišní naplníme sušenými švestkami a jablky poprášenými skořicí smíchanou s cukrem.

  • 2

    Kachnu vložíme do pekáče na máslo a pečeme do měkka.

  • 3

    Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji ze šťávy. Šťávu zjemníme kyselou smetanou se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.

  • 4

    Šťávu přelijeme přes naporcovanou kachnu.

  • 5

    Jako přílohy podáváme noky a kompoty.

Komentáře k receptu