Divoká kachna (podle M. D. Rettigové)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1500 g Kachna mražená
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Marmeláda šípková
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1776 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 150 g
  • Sodík 97141 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 1127.9 mg
  • Vláknina 44308.8 mg
  • Vitamín A 44308.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu omyjeme, odstraníme sádlo, osolíme.

  • 2

    Slaninu drobně rozkrájenou rozškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu pokrájenou na plátky, osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli a vložíme kachnu prsíčky ke dnu pekáče. Opečeme, obrátíme a jakmile je opečená i z druhé strany, podlijeme ji vývarem, přidáme 2 lžíce octa, koření a dusíme do měkka.

  • 3

    Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a naporcujeme.

  • 4

    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme ji do šťávy, řádně rozmícháme. Přidáme špetku citrónové kůry, lžičku do hněda upraženého cukru, přimícháme zavařeninu a šťávu dochutíme citrónovou šťávou a vínem. Šťávu mírně povaříme a přecedíme na rozporcovanou kachnu.

Komentáře k receptu