Divoká kachna na víně
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Kachna mražená
- 1 ks Sůl
- 1 ks Ocet kvasný lihový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Nové koření celé
- 5 polévková lžíce Víno červené
- 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2085 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 192 g
- Sodík 97105 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 23 mg
- Draslík 155.2 mg
- Vláknina 3821.2 mg
- Vitamín A 3821.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme, omyjeme, osolíme vně i uvnitř a protkneme proužky slaniny. Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme cibuli a zeleninu nakrájenou na plátky. Na tento základ vložíme kachnu, přidáme koření a pečeme za častého polévání vypečenou šťávou. V průběhu pečení přidáme do šťávy plátky citrónu a rajčatový protlak.
-
2
Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a rozporcujeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme. Na závěr přilijeme do šťávy víno, krátce povaříme a přecedíme.
-
3
Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
-
4
Jako přílohy podáváme jemné knedlíky nebo noky, bramborové krokety, brusinkový kompot nebo kompot míchaný.