Divoká kachna pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2229 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 96949 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1568 mg
  • Vláknina 64515.8 mg
  • Vitamín A 64515.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme, vykucháme, osolíme vně i uvnitř a do dutiny břišní dáme polovinu cibule nakrájené na plátky a polovinu másla.

  • 2

    Druhou půlku másla dáme na pekáč, vložíme na ně kachnu masitou stranou dolů, přidáme druhou polovinu cibule, koření, ocet a pečeme. V době pečení kachnu přeléváme šťávou a obrátíme ji.

  • 3

    Jakmile je kachna hotová, vyjmeme ji ze šťávy a rozporcujeme. Porce složíme do kastrolu a šťávu na ni přecedíme. Poté kachnu přikryjeme a necháme 10 minut odstát, aby se šťáva do kachny vsákla.

  • 4

    Jako přílohy podáváme knedlíky, brambory a kompoty.

Komentáře k receptu