Divoká kachna pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2229 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 188 g
- Sodík 96949 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 1568 mg
- Vláknina 64515.8 mg
- Vitamín A 64515.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme, vykucháme, osolíme vně i uvnitř a do dutiny břišní dáme polovinu cibule nakrájené na plátky a polovinu másla.
-
2
Druhou půlku másla dáme na pekáč, vložíme na ně kachnu masitou stranou dolů, přidáme druhou polovinu cibule, koření, ocet a pečeme. V době pečení kachnu přeléváme šťávou a obrátíme ji.
-
3
Jakmile je kachna hotová, vyjmeme ji ze šťávy a rozporcujeme. Porce složíme do kastrolu a šťávu na ni přecedíme. Poté kachnu přikryjeme a necháme 10 minut odstát, aby se šťáva do kachny vsákla.
-
4
Jako přílohy podáváme knedlíky, brambory a kompoty.