Křupavá voňavá kachna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Kachní prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 413.9 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsíčka nařízneme tak, že ostrým nožem uděláme do kůže úhlopříčné rovnoběžné zářezy ve vzdálenosti cca 1cm. Do mělké mísy nalijeme 5 lžic octa a vložíme maso kůží nahoru. Zakryté necháme marinovat při pokojové teplotě cca 20min.

  • 2

    Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve 5min kůží dolů, otočíme a grilujeme dalších 8min pro střední propečení nebo 10min pro úplné propečení. Zakryjeme alobalem, necháme 5min odpočinout, nakrájíme na tenké plátky, ochutíme solí a pepřem, pokapeme zbylým octem a horké podáváme.

Komentáře k receptu