Jarní zelenina s ananasem a kachními prsy
Suroviny
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Salát kadeřavý
- 150 g Ananas
- 400 g Kachní prsa
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 2 ks Cibulka jarní
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Citrony
- 12 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl
- 6 špetka Pepř 4 barev
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 6 g
- Sodík 898 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 765.4 mg
- Vláknina 8940.5 mg
- Vitamín A 8940.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme zeleninu: jarní cibulky, hodně mladé fazolové lusky, zralá rajčata, salátové listy, snítky petrželové a koprové natě. Cibulky pokrájíme na kolečka částečně i s natí, rajčata rozkrájíme na čtvrtky, listy červeného hlávkového salátu zlehka roztrháme, fazolové lusky překrojíme na poloviny. Zeleninu dáme do mísy. Oloupaný ananas nakrájíme na kostičky. Omytou chilli papričku podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a posekáme ji nadrobno. Pak papričku s ananasem přidáme do mísy a vše zlehka promícháme.
-
2
Chemicky neošetřený citrón omyjeme a vymačkáme z něj šťávu do skleničky. Přidáme k ní lžičku olivového oleje, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, dresing dobře vymícháme.
-
3
Troubu si předehřejeme na 200°C. Kachní prsa s kůží omyjeme a osušíme. Kůži ostrým nožem nařízneme na několika místech, např. do tvaru křížků, nebo vedeme zářezy vedle sebe ve vzdálenosti 1-1.5cm. Maso opepříme pepřem 4 barev, posypeme ho drceným kmínem a zlehka osolíme. Vložíme je na rozpálenou pánev. Pečeme je 4 minuty, pak je otočíme a pečeme je ještě pouze 1 minutu. Poté pánev dáme do rozehřáté trouby a prsa dopečeme - jen 6 minut. Upečené prsa takto získají krásně růžovou barvu. Pánev vyjmeme z trouby, maso necháme 2-3 minuty odpočinout. Mezitím si salát rozdělíme na 4 talíře. Dresingem pokapeme salát na talířích. Kachní prsa nakrájíme na plátky silné jen 5-7 mm, porce masa poklademe na salát a hned servírujeme. Dobrou chuť.