Kachní rillettes
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126248 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 125121 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 138.4 mg
- Vláknina 718.8 mg
- Vitamín A 718.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu naporcujeme a společně s vepřovým, načtvrcenou cibulí, solí a pepřem, kořením, kůrou z citronu dáme do kastrolku.
-
2
Zalijeme rozehřátým sádlem a necháme pomalu vařit 4-5 hodin.
-
3
Poté maso vyjmeme a obereme od kostí. Natrháme ho na kousky a dáme do zapékací formy (např. na terinu).
-
4
Sádlo slijeme přes sítko.
-
5
Sádlo přiléváme do obraného masa tak dlouho, dokud nám nevznikne pomazánka. Poté necháme ztuhnout v lednici.