Salát Barbra s kachními prsíčky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kachní prsa
  • 150 g Salát
  • 7 g Sůl
  • 50 g Čerstvý sýr
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 7 g Tabasco
  • 400 g Listové těsto
  • 150 ml Mléko kefírové
  • 0.2 ks Celer řapíkatý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Ořechy pekanové
  • 6 polévková lžíce Řeřicha
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5744 kcal
  • Sacharidy 493 g
  • Tuky 355 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 211 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 257.4 mg
  • Vláknina 5132.5 mg
  • Vitamín A 5132.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto vyválíme a přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem. Na plechu ho nakrájíme na kostičky velikosti krutonů. Pečeme 10-15 minut na 200 °C.

  • 2

    Kůži na kachních prsou několikrát nařízneme. Osolíme. Smažíme na pánvi vhodné do trouby 8 minut po straně z kůží a 2 minuty z druhé strany. Poté přidáme med a prsíčka ve šťávě pořádně obalíme. Pečeme 8-15 minut (podle velikosti prsíček).

  • 3

    Dva řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme s ořechy a salátem.

  • 4

    Kefír, čerstvý sýr, sůl, pepř, řeřichu, olej a pár kapek tabasca rozmixujeme na jemno.

  • 5

    Salát rozdělíme na talíře, na to položíme na plátky nakrájená kachní prsíčka a přelijeme dresinkem. Podáváme s krutonky.

Komentáře k receptu