Salát Barbra s kachními prsíčky
Suroviny
- 300 g Kachní prsa
- 150 g Salát
- 7 g Sůl
- 50 g Čerstvý sýr
- 7 g Pepř černý mletý
- 7 g Tabasco
- 400 g Listové těsto
- 150 ml Mléko kefírové
- 0.2 ks Celer řapíkatý
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Ořechy pekanové
- 6 polévková lžíce Řeřicha
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5744 kcal
- Sacharidy 493 g
- Tuky 355 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 211 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 87.8 mg
- Draslík 257.4 mg
- Vláknina 5132.5 mg
- Vitamín A 5132.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto vyválíme a přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem. Na plechu ho nakrájíme na kostičky velikosti krutonů. Pečeme 10-15 minut na 200 °C.
-
2
Kůži na kachních prsou několikrát nařízneme. Osolíme. Smažíme na pánvi vhodné do trouby 8 minut po straně z kůží a 2 minuty z druhé strany. Poté přidáme med a prsíčka ve šťávě pořádně obalíme. Pečeme 8-15 minut (podle velikosti prsíček).
-
3
Dva řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme s ořechy a salátem.
-
4
Kefír, čerstvý sýr, sůl, pepř, řeřichu, olej a pár kapek tabasca rozmixujeme na jemno.
-
5
Salát rozdělíme na talíře, na to položíme na plátky nakrájená kachní prsíčka a přelijeme dresinkem. Podáváme s krutonky.