Pečená kachna bez kostí
Suroviny
- 800 g Vepřová krkovička
- 100 g Sádlo škvařené
- 150 g Kachní drůbky
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kachna mražená
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Kmín celý
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1060 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 98 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 81.7 mg
- Draslík 62.3 mg
- Vláknina 587 mg
- Vitamín A 587 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
-
2
Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
-
3
Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
-
4
Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa, kachní drůbky, oloupanou cibuli a česnek umeleme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na celou plochu vykostěné kachny, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.
-
5
Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny na pekáči vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.
-
6
Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.