Rouenská kachna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Kachní drůbky
  • 1000 g Kachna domácí
  • 200 g Veka
  • 800 g Bramborový knedlík
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Koňak
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 929 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 200.4 mg
  • Draslík 315.5 mg
  • Vláknina 685.6 mg
  • Vitamín A 685.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní drůbky třikrát umeleme s cibulí, přidáme veku namočenou v mléce, muškátový oříšek, majoránku, vejce, pokropíme koňakem, osolíme, opepříme, vše důkladně promísíme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme nádivkou a zašijeme.

  • 3

    Poté ji vložíme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.

  • 4

    Kachnu vyjmeme z pekáče a tuk vysmahneme. Polovinu tuku slijeme, zbylý tuk s vypečenou šťávou zahustíme Solamylem rozmíchaným v 1 dl vody. Chvilku povaříme, případně přisolíme.

  • 5

    Kachnu zbavíme nití a naporcujeme. Na talíře narovnáme bramborové knedlíky, které přelijeme šťávou, přidáme porci kachny slabě přelité čistým tukem a podáváme.

Komentáře k receptu