Rouenská kachna
Suroviny
- 100 g Kachní drůbky
- 1000 g Kachna domácí
- 200 g Veka
- 800 g Bramborový knedlík
- 100 g Sádlo škvařené
- 100 ml Mléko polotučné
- 30 ml Koňak
- 100 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Solamyl
- 2 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 929 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 65 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 200.4 mg
- Draslík 315.5 mg
- Vláknina 685.6 mg
- Vitamín A 685.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní drůbky třikrát umeleme s cibulí, přidáme veku namočenou v mléce, muškátový oříšek, majoránku, vejce, pokropíme koňakem, osolíme, opepříme, vše důkladně promísíme a necháme chvíli odležet.
-
2
Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme nádivkou a zašijeme.
-
3
Poté ji vložíme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
-
4
Kachnu vyjmeme z pekáče a tuk vysmahneme. Polovinu tuku slijeme, zbylý tuk s vypečenou šťávou zahustíme Solamylem rozmíchaným v 1 dl vody. Chvilku povaříme, případně přisolíme.
-
5
Kachnu zbavíme nití a naporcujeme. Na talíře narovnáme bramborové knedlíky, které přelijeme šťávou, přidáme porci kachny slabě přelité čistým tukem a podáváme.