Obložené bagety s kachními prsíčky na koriandru
Suroviny
- 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 400 g Kachní prsa
- 50 g Salát římský
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 2 ks Bageta
- 1 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1297 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2369 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 153 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 989.2 mg
- Vláknina 32933.1 mg
- Vitamín A 32933.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kachní prsíčka s kůží osolíme, posypeme drceným koriandrem, drceným římským kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Koření a sůl do masa vtlačíme.
-
2
Kachní prsa položíme na teflonovou pánev kůží vespod. Poté ji dáme na plotnu a zapneme ji. Až se pánev rozehřeje, kachní prsa smažíme při střední teplotě asi 3 minuty, tak se nám vypeče více tuku. Poté prsa obrátíme a smažíme ještě 1,5 minuty. Prsa dáme do zapékací mísy kůží vespod a vložíme je do předem vyhřáté trouby na 200°C-220°C. Pečeme je 7 minut. Maso necháme 3 minuty odpočinout, až potom z masa nakrájíme plátky.
-
3
Zralý sýr s bílou plísní nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omyjeme listy salátu a vodu setřepeme. V misce je promícháme s limetkovou šťávou a olivovým olejem. Bagety rozkrojíme na poloviny. Spodní části bagety potřeme majonézou Hellmannns, na ní položíme listy salátu, sýr a prsíčka. Vrchní část baget přiklopíme a podáváme.