Kachní prsa se zeleným salátem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 16 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 158.1 mg
- Draslík 537 mg
- Vláknina 1479.8 mg
- Vitamín A 1479.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát omyjeme a necháme ho okapat. Jednotlivé listy natrháme a rozložíme na servírovací mísu.
-
2
Sýr nastrouháme na nudličky.
-
3
Kachní prsa omyjeme, osušíme, potřeme je olejem, opepříme a osolíme. Na ohni rozehřejeme pekáček a prsa v něm kůži dolů při vysoké teplotě 1 minutu prudce pečeme. Pak maso otočíme a dáme péct na 15 minut do rozehřáté trouby. Během pečení přilijeme vodu smíchanou se sójovou omáčkou.
-
4
Upečená prsa vyjmeme, a nakrájíme šikmo na velmi tenké plátky, které pokládáme na připravený zelený salát a průběžně pokapáváme vypečenou šťávou. Maso na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.