Pečená kachna sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 69 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 133 mg
- Draslík 367.7 mg
- Vláknina 100.8 mg
- Vitamín A 100.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu důkladně očistíme, omyjeme, po všech stranách i zevnitř dobře osolíme a vložíme do pekáče. Posypeme majoránkou, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Mezitím občas poléváme vlastní šťávou, vyškvařené sádlo sléváme.
-
2
Ne zcela upečenou kachnu vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem, ihned zavíčkujeme.
-
3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.