Kachní prsa s mangem v salátové směsi
Suroviny
- 160 g Šalotka
- 65 g Špenát listový čerstvý
- 225 g Kachní prsa
- 125 g Hrachové lusky
- 65 g Roketa
- 1 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.16 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Mango
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 16 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 1223.6 mg
- Vláknina 11421.5 mg
- Vitamín A 11421.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké mango oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Lusky cukrového hrášku zbavené stopek a špiček nasekáme na malé kousky, našikmo pokrájíme střední oloupané šalotky, nasekáme čerstvý koriandr a umeleme pepř.
-
2
Do salátové mísy vložíme kostičky manga, přidáme opláchnutou roketu, listy mladého špenátu, pokrájené hráškové lusky, šalotku a dobře promícháme.
-
3
Na dresink v misce šleháme panenský olivový olej s medem, limetkovou šťávou, umletým pepřem a 2 lžícemi sekaného koriandru, až se všechny součásti dobře spojí.
-
4
Kachní prsa zbavená kůže nakrájíme na proužky, které ve wok pánvi při vysoké teplotě na rozehřátém sezamovém oleji smažíme za stálého míchání 4-5 minut, až zkřehnou.
-
5
Opečené kachní proužky přidáme k salátu s mangem, přelijeme dresinkem a dobře vše promícháme.
-
6
Hotový salát rozdělený na talíře servírujeme ozdobený zbylým nasekaným koriandrem.