Kachní prsa s mangem v salátové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Šalotka
  • 65 g Špenát listový čerstvý
  • 225 g Kachní prsa
  • 125 g Hrachové lusky
  • 65 g Roketa
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.16 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Mango
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 1223.6 mg
  • Vláknina 11421.5 mg
  • Vitamín A 11421.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké mango oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Lusky cukrového hrášku zbavené stopek a špiček nasekáme na malé kousky, našikmo pokrájíme střední oloupané šalotky, nasekáme čerstvý koriandr a umeleme pepř.

  • 2

    Do salátové mísy vložíme kostičky manga, přidáme opláchnutou roketu, listy mladého špenátu, pokrájené hráškové lusky, šalotku a dobře promícháme.

  • 3

    Na dresink v misce šleháme panenský olivový olej s medem, limetkovou šťávou, umletým pepřem a 2 lžícemi sekaného koriandru, až se všechny součásti dobře spojí.

  • 4

    Kachní prsa zbavená kůže nakrájíme na proužky, které ve wok pánvi při vysoké teplotě na rozehřátém sezamovém oleji smažíme za stálého míchání 4-5 minut, až zkřehnou.

  • 5

    Opečené kachní proužky přidáme k salátu s mangem, přelijeme dresinkem a dobře vše promícháme.

  • 6

    Hotový salát rozdělený na talíře servírujeme ozdobený zbylým nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu