Kachní prsa s pomerančem a medem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Med včelí
  • 40 g Pomeranče
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Kachní prsa
  • 25 ml Ocet vinný
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 2.14 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1637 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 495.5 mg
  • Vláknina 1385 mg
  • Vitamín A 1385 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji usmažíme z obou stran dozlatova.

  • 2

    Do rendlíku nalijeme med, ocet, pomerančovou šťávu, přivedeme k varu a povaříme dohusta.

  • 3

    Kachní prsa v pánvi odstavíme z ohně, zakryjeme pokličkou a necháme 3 minuty dojít. Maso upravíme na talíře, doplníme plátky pomeranče a přelijeme medovou omáčkou.

Komentáře k receptu