Kachna pečená na slanině a pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 17.2 mg
- Draslík 87 mg
- Vláknina 500 mg
- Vitamín A 500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na plátky.
-
2
Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
-
3
Na dno pekáče rozložíme nakrájenou slaninu, na ní vložíme kachnu, přilijeme 2,5 dl piva a kachnu pod poklicí pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Poté ji otočíme, podlijeme zbylým pivem a necháme péct další půlhodinu. Poklici sundáme a kachnu dopečeme přibližně 15 minut, až se vytvoří křupavá kůrka.
-
4
Během pečení kachnu průběžně poléváme vypečeným tukem, podle potřeby přiléváme vodu.
-
5
Upečenou kachnu naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíče s houskovým knedlíkem a zelím, podáváme.