Divoká kachna po rýnsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Slanina vepřová
  • 6 g Petržel - nať
  • 400 g Houby čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Kachna divoká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 755.7 mg
  • Vláknina 6165.8 mg
  • Vitamín A 6165.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, zbavíme přebytečného tuku. Poté osolíme, opepříme a potřeme drceným jalovcem. Kachny obalíme plátky slaniny, ovážeme nití a dáme péct na 50 minut při 180°C.

  • 2

    Petržel a houby omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

  • 3

    Vývar smícháme s vínem a zakysanou smetanou, uvedeme k varu, zahustíme škrobovou moučkou, dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Houby dáme do omáčky a necháme povařit do změknutí, poté servírujeme s porcemi kachny, posypané čerstvou petrželí.

Komentáře k receptu