Pečená kachna podávaná s povidly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 26 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 228 mg
- Draslík 899.2 mg
- Vláknina 28209.8 mg
- Vitamín A 28209.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní stehna posolíme, popepříme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Mírně podlijeme trochou vody. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Pekáč s kachnou vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak stáhneme teplotu v troubě na 160 °C a pekáč zakryjeme poklicí. Je-li to nutné, ještě kachnu podlijeme a pak pečeme, dokud nezměkne, asi 120 minut.
-
2
Zatímco se peče maso, připravíme si omáčku z povidel. Přidáme do nich šťávu vymačkanou z jednoho citronu a jednoho pomeranče, přidáme skořici a tymián a podlijeme vodou. Pak přidáme sušené ovoce, například švestky a meruňky, a kůru z jednoho citronu.
-
3
Jakmile je kachní maso upečené doměkka, odlijeme tuk a vlijeme k němu povidlovou omáčku. Pak pekáček s masem vrátíme znovu do trouby a ztlumíme teplotu na 130 °C. Pečeme zakryté poklicí ještě 20 minut. Jakmile se chutě propojí, servírujeme.