Pečená kachna podávaná s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Meruňky sušené
  • 150 g Povidla švestková
  • 100 g Švestky sušené
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 800 g Kachní stehna
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Kmín celý
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 228 mg
  • Draslík 899.2 mg
  • Vláknina 28209.8 mg
  • Vitamín A 28209.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 67.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní stehna posolíme, popepříme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Mírně podlijeme trochou vody. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Pekáč s kachnou vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak stáhneme teplotu v troubě na 160 °C a pekáč zakryjeme poklicí. Je-li to nutné, ještě kachnu podlijeme a pak pečeme, dokud nezměkne, asi 120 minut.

  • 2

    Zatímco se peče maso, připravíme si omáčku z povidel. Přidáme do nich šťávu vymačkanou z jednoho citronu a jednoho pomeranče, přidáme skořici a tymián a podlijeme vodou. Pak přidáme sušené ovoce, například švestky a meruňky, a kůru z jednoho citronu.

  • 3

    Jakmile je kachní maso upečené doměkka, odlijeme tuk a vlijeme k němu povidlovou omáčku. Pak pekáček s masem vrátíme znovu do trouby a ztlumíme teplotu na 130 °C. Pečeme zakryté poklicí ještě 20 minut. Jakmile se chutě propojí, servírujeme.

Komentáře k receptu