Kachní prsa s brusinkovou zavařeninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Kachní prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Džem brusinkový
  • 1.5 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 526.9 mg
  • Vláknina 2862 mg
  • Vitamín A 2862 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůži dobře vychlazených kachních prsou nařízneme do čtverečků, velikosti 6-8 mm, pokmínujeme a smažíme na oleji na středním plameni 10-15 minut, jako první stranu s kůží. Je-li okraj kachních prsou šedivý ale vrchní strana ještě červená, prsa obrátíme (doba smažení se může prodloužit jsou-li kachní prsa větší). K obráceným kachním prsům přidáme jemně nasekaný zázvor, brusinkovou zavařeninu s příchutí meruňek, zalijeme pomerančovou šťávou a vaříme 2 minuty. Kachní prsa vytáhneme, necháme chvíli ležet a nakrájíme na tenké plátky. Omáčku osolíme, opepříme.

Komentáře k receptu