Spaghettini s kachní omáčkou
Suroviny
- 100 g Cuketa
- 100 g Mrkev kořen
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Olivy černé
- 500 g Těstoviny Spaghettini
- 1500 g Kachna mražená
- 500 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.5 hrst Zelenina kořenová
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2085 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 149 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 261.8 mg
- Vláknina 11115.6 mg
- Vitamín A 11115.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme kachnu s drůbky. Nejprve ji omyjeme, očistíme, ostrým nožem oddělíme prsa od kosti a stáhneme z kůže. Stehna oddělíme od kosti a použijeme na něco jiného, trup a kosti nasekáme nahrubo.
-
2
Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme, cibuli též očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Kachní drůbky bez jater, trup a kosti dáme do hrnce, podlijeme vínem a 250 ml vody. Do hrnce přidáme pokrájenou zeleninu, celý pepř, sůl, vaříme zhruba hodinu. Tekutina by se nám měla svařit přibližně na 125 ml.
-
3
Mrkev a cuketu omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci připravíme horkou vodu a zeleninu v ní blanšírujeme, poté scedíme.
-
4
V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kachní prsa a z obou stran je smažíme, aby byla uvnitř růžová. Poté osolíme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Přes sítko do hrnce procedíme kachní vývar, rozmačkáme do něj kachní játra, vše necháme krátce projít varem, poté přidáme vločky másla. Po povaření jater přidáme do omáčky olivy, kachní maso, zeleninu a vše ještě krátce prohřejeme.
-
5
Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, upravíme na talíře. Přelité kachní omáčkou podáváme.