Kachna se zeleninou a zázvorem
Suroviny
- 500 g Kachní prsa
- 20 g Zázvor celý
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 350 g Zelenina chop suey
- 100 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.25 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 5 ks Cibulka jarní
- 6 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Zázvor mletý
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 17 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 96.7 mg
- Draslík 459.7 mg
- Vláknina 17731.2 mg
- Vitamín A 17731.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kachní prsa osušíme a nahoře křížem několikrát nařízneme kůži.
-
2
V misce si vytvoříme marinádu. Vlijeme do misky sójovou omáčku, k ní přidáme sambalovou omáčku, sezamový olej a med. Dobře promícháme a vzniklou marinádou potřeme maso. Marinujeme 1 hodinu.
-
3
Zázvor zbavíme slupky a postrouháme na struhadle. Podle napsaného návodu na obalu si uvaříme čínské vaječné nudle. Do vařící vody k nudlím přisypeme zázvor společně s kurkumou.
-
4
Oloupeme jarní cibulky, oškrábeme mrkev. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, mrkev rozporcujeme na proužky. Zeleninu chop suey vyjmeme ze sklenice, necháme okapat a nálev dáme stranou.
-
5
Na kachních prsíčkách necháme marinádu, vložíme je do woku a zprudka opečeme po obou stranách. Předehřejeme troubu na 150°C a kachní prsa pečeme při této teplotě ještě 15 minut.
-
6
Ve woku si rozpálíme olej, na který vhodíme jarní cibulky a mrkve a dusíme je. Pak do pánve vsypeme vařené nudle a zeleninu, opékáme za stálého míchání. Přilijeme ještě zeleninový vývar, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
-
7
Kachní maso na závěr nakrájíme na max. 3 mm silné plátky, položíme na připravenou zeleninu s nudlemi a servírujeme na stůl.