Dušená kachní prsa v česnekové marinádě
Suroviny
- 250 g Sýr Lučina - termizovaný
- 600 g Kachní prsa
- 400 g Karotka baby
- 250 ml Voda pitná
- 400 ml Voda pitná
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Bujón slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 48 g
- Sodík 868 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 121.8 mg
- Draslík 675.4 mg
- Vláknina 6074.1 mg
- Vitamín A 6074.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozmícháme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olej a lžíci nasekané petrželové nati. Do marinády vložíme kachní prsa, potřeme je marinádou, pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny marinovat.
-
2
Ve 250 ml vody uvaříme slepičí bujón. Mrkev vložíme do vroucí vody, zhruba pět minut povaříme, poté mrkev slijeme a necháme okapat. V pánvi na másle zkaramelizujeme cukr, vmícháme do něj mrkev a držíme na teple.
-
3
V kastrolu osmažíme marinované maso z obou stran, přidáme část marinády, přiklopíme a dusíme zhruba půl hodiny.
-
4
Maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vlijeme vývar, zbylou marinádu a přivedeme k varu. Do omáčky zašleháme Lučinu, necháme prohřát, vmícháme zbylou posekanou petrželovou nať.
-
5
Kachní prsa servírujeme nakrájená na plátky, přidáme mrkev a přelijeme omáčkou.