Kachní drůbky na smetaně
Suroviny
- 600 g Kachní drůbky
- 80 g Cibule
- 40 g Mrkev kořen
- 40 g Celer bulvový
- 50 g Kachní sádlo
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr moučkový
- 400 g Těstoviny vařené (průměr)
- 30 g Petržel kořen
- 150 ml Víno bílé
- 400 ml Vývar drůbeží
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 5 ml Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1423 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 163.1 mg
- Vláknina 2494.5 mg
- Vitamín A 2494.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbky trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
-
2
V hrnci rozehřejeme kachní sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme drůbky, orestujeme, vsypeme zeleninu, podlijeme trochou bílého vína a podusíme. Vysmahneme na tuk, zalijeme vývarem a povaříme. Osolíme, opepříme, mouku rozmícháme ve smetaně a přilijeme do hrnce. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, octem, cukrem a dovaříme.
-
3
Drůbky se smetanovou omáčkou rozdělíme na talíře, vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.