Kachní roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1057 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1313 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 260.2 mg
- Draslík 673.1 mg
- Vláknina 5390 mg
- Vitamín A 5390 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykoštěnou kachnu rozprostřeme na vál a osolíme. Housky namočíme do mléka a necháme nasáknout. Kachní játra umeleme na masovém strojku spolu s vyždímanými houskami, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
-
2
Do mísy vložíme mleté maso, přidáme játra s houskami, osolíme, opepříme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rvnoměrně naneseme na plát masa, posypeme kysaným zelím a doprostřed položíme párek. Roládu zavineme, ovážeme provázkem, povrch posypeme solí, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna za občasného podlévání přibližně 50 minut.
-
3
Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem.