Kořeněná nadívaná kachna
Suroviny
- 150 g Brambory
- 1200 g Kachna mražená
- 150 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Hřebíček
- 3 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 kávová lžička Kardamom
- 3 kávová lžička Kmín celý
- 6 kávová lžička Koriandr celý
- 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1.5 kávová lžička Skořice celá
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 2 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 0.25 ks Veka
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 2 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 838 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 73 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 502.4 mg
- Vláknina 6653.6 mg
- Vitamín A 6653.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 164 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, feferony i kachní vnitřnosti rozemeleme, veku namočíme v mléce, vše smícháme se zázvorem, horkým kořením a nastrouhanými vařenými brambory. Ochutíme solí a důkladně promícháme.
-
2
Směsí naplníme očištěnou kachnu a zašijeme. Česnek utřeme se solí a pepřem, maso ochucenou solí potřeme. Vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Poté znovu podlijeme a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Mezitím průběžně poléváme šťávou.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.