Pikantní dušená kachna
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 ks Kachna mražená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 8 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1263 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 120 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 65.8 mg
- Vláknina 998.9 mg
- Vitamín A 998.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu rozmrazíme, očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme se solí a spolu se vším kořením rozmícháme v octě. Směsí důkladně potřeme maso a necháme marinovat min. 3 hodiny.
-
2
Poté zprudka orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Podlijeme, přidáme nadrobno nasekanou papriku, zakryjeme a dusíme na mírném ohni doměkka.
-
3
Nakonec šťávu ochutíme cukrem, porce kachny upravíme na talíře a podáváme.