Dušená kachna na zázvoru
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
- 3 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Mák mletý
- 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 3 kg Kachna domácí
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 68 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 126.7 mg
- Draslík 392.9 mg
- Vláknina 2115.4 mg
- Vitamín A 2115.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme, smícháme s utřeným česnekem, fenyklem, chilli kořením, kmínem, zázvorem a mákem a na rozpáleném oleji osmahneme. Přidáme maso, osolíme a zprudka orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme vodou, zakryjeme a dusíme doměkka.
-
2
Před koncem dušení přidáme kokos, dochutíme citronovou šťávou a dodusíme.