Kachna na divoko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 85 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 139.3 mg
- Vláknina 2640 mg
- Vitamín A 2640 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem, vložíme do pekáče a obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou a cibulí. Podlijeme bílým octem, zakryjeme poklopem a v mírně vyhřáté troubě dusíme, dokud maso není měkké. Kachnu průběžně obracíme a podléváme vodou, hotovou ji vyjmeme, maso naporcujeme a vložíme do kastrolu. Do výpeku v pekáči přidáme třtinový cukr, smetanu smíchanou s moukou, osolíme, zalijeme vínem a povaříme. Rozmixujeme dohladka ručním mixérem a nalijeme na porce kachny v kastrolu.