Restovaná kachna se švestkami, červeným zelím a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 9 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 1113 mg
- Vláknina 12667.8 mg
- Vitamín A 12667.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrouháme, švestky vypeckujeme, nakrájíme na dílky, smícháme se zelím, v kastrolu zahřejeme a několik minut bez podlití podusíme. Poté přelijeme sirupem a dusíme doměkka.
-
2
Mezitím v pánvi rozpálíme olej a maso nakrájené na plátky doměkka orestujeme.
-
3
Chřest přelijeme vroucí vodou, necháme okapat a nakrájíme na proužky nebo nastrouháme na hoblinky.
-
4
Maso se zelím a švestkami rozdělíme na talíře, ozdobíme chřestem, dochutíme solí a pepřem a podáváme.