Kachna na ananasu
Suroviny
- 175 g Kachní maso pečené
- 125 g Kompot ananasový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibulka jarní
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Ananasová šťáva
- 1 polévková lžíce Pasta z kukuřičné mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 108 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 85.8 mg
- Vláknina 3871.5 mg
- Vitamín A 3871.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní maso pokrájíme na nudličky. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme nasekaný zázvor, jarní cibulku a pokrájenou mrkev a smažíme minutu. Přidáme kachní maso a pokrájený ananas s vinným octem, solí a ananasovou šťávou. Mícháme, dokud se vše nespojí.
-
2
Přidáme pastu z kukuřičné mouky a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
Podáváme teplé.