Pečená kachna s nádivkou s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Játra drůbeží
  • 200 g Telecí plec
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 220 ml Víno bílé
  • 300 ml Voda pitná
  • 50 ml Martell cognac
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pomeranče
  • 4 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1452 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 183 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 28.7 mg
  • Draslík 352.7 mg
  • Vláknina 5324.7 mg
  • Vitamín A 5324.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme nádivku. Mrkev jemně nastrouháme, telecí maso, játra a cibuli umeleme a v míse vše smícháme se sádlem, muškátovým oříškem, koňakem a nádivku osolíme dvěma špetkami soli.

  • 2

    Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu osolíme dvěma špetkami soli a opepříme vně i uvnitř, vnitřek kachny vyplníme nádivkou, přidáme oloupané pomeranče rozdělené na dílky a otvor zašijeme.

  • 3

    Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme kachnu břichem dolů, podlijeme vodou a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení kachnu podléváme vodou a vínem, poléváme výpekem, tučná místa na kachně propichujeme vidlicí.

  • 4

    Asi po tři čtvrtě hodině kachnu obrátíme a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem, vínem a vodou.

  • 5

    Upečenou kachnu vyjmeme a držíme ji na teple. Šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, poté podlijeme a alespoň čtvrt hodiny provaříme.

Komentáře k receptu