Pečená kachní prsa na olivách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1764 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 62 g
- Sodík 1502 mg
- Bílkoviny 252 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 962.5 mg
- Draslík 3702.6 mg
- Vláknina 6365.8 mg
- Vitamín A 6365.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prsa i s kůží nakrájíme na porce, vložíme do žáruvzdorného pekáče, podlijeme vodou a pečeme. Během pečení porce poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou.
-
2
Když je maso téměř měkké, slijeme vypečený tuk, do pekáče přidáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, která jsme spařili, sloupli a vykrájeli semena. Maso se směsí na sporáku opečeme až se voda vydusí. Na chvíli vyjmeme maso, šťávu zaprášíme moukou, zamícháme, vlijeme polovinu vína, vodu, přidáme koření s česnekem, vložíme do pekáče kachní prsa a vše dusíme asi deset minut. Poté přidáme kapary s olivami a vše ještě deset minut povaříme. Kachní prsa vykostíme a vrátíme zpět do omáčky.