Pečené kachní porce s cibulí, jablky a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 850 g Brambory
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Kachna mražená
  • 4 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1384 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 778.9 mg
  • Vláknina 12878.7 mg
  • Vitamín A 12878.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme, naporcujeme, opláchneme a osušíme. Porce osolíme třemi špetkami soli, okmínujeme a opepříme. Porce vložíme do žáruvzdorné mísy, podlijeme vodou a pod poklicí v troubě dusíme zhruba půl hodiny. Poté sejmeme poklici a kachní porce pečeme. Během pečení porce obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.

  • 2

    Když jsou porce poloměkké, vyjmeme je na mísu a držíme na teple. Do šťávy navrstvíme cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaná na plátky nakrájená jablka bez jádřinců a oloupané syrové brambory nakrájené na půl centimetrové plátky. Směs zaprášíme tymiánem, posypeme jemně posekaným česnekem, osolíme špetkou soli, podlijeme vodou jen tolik, aby byla jablka jen z poloviny ponořená, a směs pod poklicí v troubě asi deset minut dusíme. Poté na směs vrátíme porce kachny a bez poklice upečeme dozlatova. Dbáme, aby se cibule nepřichytila, proto porce mírně podlíváme vodou.

  • 3

    Porce kachny servírujeme s částí jablečné směsi.

Komentáře k receptu