Pečené kachní porce s cibulí, jablky a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1384 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 118 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 778.9 mg
- Vláknina 12878.7 mg
- Vitamín A 12878.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme, naporcujeme, opláchneme a osušíme. Porce osolíme třemi špetkami soli, okmínujeme a opepříme. Porce vložíme do žáruvzdorné mísy, podlijeme vodou a pod poklicí v troubě dusíme zhruba půl hodiny. Poté sejmeme poklici a kachní porce pečeme. Během pečení porce obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.
-
2
Když jsou porce poloměkké, vyjmeme je na mísu a držíme na teple. Do šťávy navrstvíme cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaná na plátky nakrájená jablka bez jádřinců a oloupané syrové brambory nakrájené na půl centimetrové plátky. Směs zaprášíme tymiánem, posypeme jemně posekaným česnekem, osolíme špetkou soli, podlijeme vodou jen tolik, aby byla jablka jen z poloviny ponořená, a směs pod poklicí v troubě asi deset minut dusíme. Poté na směs vrátíme porce kachny a bez poklice upečeme dozlatova. Dbáme, aby se cibule nepřichytila, proto porce mírně podlíváme vodou.
-
3
Porce kachny servírujeme s částí jablečné směsi.