Omáčka z kachních volat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní volata nakládaná
  • 15 g Kachní sádlo
  • 180 g Mrkev kořen
  • 180 g Cibule
  • 100 g Pórek
  • 150 g Anglická slanina
  • 8 g Petržel - nať
  • 100 ml Víno červené
  • 300 ml Vývar telecí
  • 30 ml Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 236.8 mg
  • Vláknina 5307 mg
  • Vitamín A 5307 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Volata pokrájíme na menší kusy.

  • 3

    Sádlo necháme rozpálit a 10 minut na něm restujeme zeleninu. Poté přidáme volata a pokrájenou slaninu. Restujeme dalších 10 minut.

  • 4

    Přilijeme armaňak a necháme odpařit. Nakonec přilijeme víno a vývar.

  • 5

    Zakryté dusíme 20 minut.

  • 6

    Osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a česnek.

Komentáře k receptu